Fascinerende natsejlads gennem Amsterdam

IMG_5130
Venter på tilladelse til gennemsejling af første bro

26. juni 2014

Ved midnatstid standses vej- og togtrafikken momentvis gennem Amsterdam centrum, og sejlbåde får lov til at passere gennem byen ved nattetide. Det skulle prøves!

Med nogen spænding bevægede vi os over til natrutens indsejlingen, for kunne det da passe? 3 sejlbåde lå allerede klar. Vi skulle være der inden kl 23, blot for at høre, at havnemyndighederne havde berammet afsejlingen til 01.30. Noget kaj-snak senere (og efter en lille blund) løftedes den store jernbanebro sig, og vi 7 – 9 både gled igennem.

IMG_5145

Det var interessant at glide gennem Amsterdams nattelagte kvarterer, nogle steder ved værtshusenes lukke tid, andre steder lå gaderne øde hen. Ved 3-tiden var vi ved Amsterdams udkant, og ved 5 tiden passerede vi den sidste jernbanebro.

Advertisement