Slovenien

Rocca, sidste havn inden Slovenien. Privat byhavn, desværre kun med dagplads til Bare Lykke.

2 august 2017

I Slovenien, Kroatien, Montenegro har vi mødt samme sprog (så vidt vi kan høre), grundlæggende samme flag og andre fælles træk. Gad vide hvilke forskelligheder landene fra det tidligere Jugoslavien udvikler over tid.

Slovenien og slovenerne synes at være mere imødekommende og markere sig venligere over for os besøgende. ”Landet er som et mini-Schweiz, bjergrigt og tingene fungerer” sagde en yngre sejlende slovener. Vi snakkede ikke med overvældende mange, men der var ikke den betydelige utilfredshed, som vi mødte i Kroatien og Montenegro.

Det var ikke meget tid, vi havde prioriteret til at opleve Slovenien, det må blive en anden gang.

Næsten et guldaldermaleri af en dansk kyst, men det er Slovenien.
Ljublijana
Savafloden i Ljubljana

Badning på vej til Koper i Slovenien. 26,5 grader kunne lige lokke Steen i. Jens fik sin sidste dukkert i Middelhavet i denne omgang, her knap tre år efter den første.

GemGem

Advertisement