Afrigning i voldsomt vejr

    Velfortjente tomme ølkrus oven på uvejret.

31 juli 2017.

DMI’s vejrudsigter om voldsomt dansk vejr læses i Slovenien på pæn afstand, dog med en betydelig medfølelse.

Samme medfølelse fik vi nok ikke, da vi riggede “Bare Lykke” af og op til vejtransport i ”frygtelig varme”, som marinaens folk kaldte det. ”Det sker at vi har 35 – 40 grader, men samtidig med meget høj luftfugtighed (over 75%), så sker det kun en gang for hver rigtig mange år”.

Vejrudsigten for afrigningsdagene.

Det er virkeligt uvejr i Koper, man hopper fra skyggeplet til skyggeplet, sniger sig langs de skyggefulde facader. Hvis det er nødvendigt at arbejde i solen, så kun en halv time af gangen, gerne overøst med vandslanger, og så ind i skyggen og drikke en masse vand.

Vi startede tidligt og fik så meget som muligt gjort inden solen kom for godt i gang. Så kun sporadisk arbejde indtil sidst på dagen, hvor solens magt aftog og en let brise gjorde forholdene tålelige.

”I morgen tager vi til Danmark, hvor der er omkring 20 grader og skyet” fortalte vi folkene på marinaen. ”Der vil vi meget gerne hen” var svaret, der dog blev nuanceret noget da vi fortalte om regnvejr og blæst.

Færdigt arbejde!

Tapet og surret til 80 km/t, der nogenlunde svarer til 20 m/s, d.v.s. hård kuling.
På lastvogn, max 4 m højde, 3,10 m bredde, og så en ret lang mast.

Praktiske erfaringer med lastvognstransport på under menupunktet “Transport med lastvogn fra Sydeuropa til Østersøen”.

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Advertisement