Brede boulevarder langs Adriaterhavet

“For fulde sejl!” betyder på disse breddegarder ofte “for fulde solsejl”. Sådan har det meste af sejladsen fra Zadar til Trieste foregået. Men det har også sin charme.

30. juli 2017.

Imponerende ser det ud fra søsiden. Flere marinaer tilbød overnatningsmuligheder til 65 – 90€ pr. nat. Vi valgte lidt uautoriserede bådepladser lige neden for paladserne til (ind til videre) 0€.

Vi er sejlet til Trieste, hvor en østrigske herskerinde for et par århundrede siden fik lavet en byplan med plads til store paladser og bygninger, flot anlagt langs havet og havnen, men ligesom i Paris så leder man forgæves efter den gamle, oprindelige bydel.

Mange kendte har holdt til i Trieste, James Joyce, Verdi, Karl Marx m.v. De fleste har fået en bronzestatue. Ham her er nu pakket ind mens de sviner med vejarbejdet. Den lokale version af Canal Grande i baggrunden.

Vi forbereder os nu på et par hårde dage i op til 40 graders varme, varsles der. “Bare Lykke” skal rigges af til lastvognstransport til Neustadt ved Lübeck. Mast og sejlgrej pilles af, alt skal surres til at modstå 80 – 90 km vindpres, som kørslen giver, det svarer vel til vind på 20 – 25 m/s, og det er nu noget tid siden “Bare Lykke” har været ude for sådan noget.

GemGem

Advertisement