Belgien – her går grænsen!

IMG_5506
Ved markedets lukketid fik vi dagens delikatessetilbud: Et helt fad belgiske lækkerier for 10€, smovs!

8. juli 2014

Vores indtryk af Holland og hollænderne er at alt fungerer og er i orden, effektive indkøbscentre, service helt i top og velordnede trafikforhold, bortset fra de 550.000 anarkistiske cyklister i Amsterdam. Venlig, men også lidt bestemt imødekommenhed. På mange måder ikke meget forskellige vores hjemlige breddegrader, og dog noget helt andet.

Ved ankomst til Belgien oplevede vi straks et skifte. Fiskerbådene er rustne, lidt huller i fortovet,  togene lettere nussede, fornyelsesarbejder ser ud til at skride meget langsomt frem. Også her megen venlighed og hjælpsomhed, men det er havnechefen, der bestemmer graden af imødekommenhed, når vi skulle have båden på tidevandsbedding for at inspicere propellen.

Men madvarer, øl, chokolade, vafler, pommes frites og alt kulinarisk viser også en helt anden kultur.

IMG_3385
Pommes frites på en gadebar: Til højre udskæring af kartofler, dernæst steges i de tre oliebade i rækkefølge.
IMG_5415
Vitter i chokoladebutik. belgisk med mange fristelser.
IMG_3383
Det hele er ved at gå op i en højere helhed!
Advertisement