“Hvem har sagt, at Lyon er uinteressant?”

IMG_7570
Spændende miljø i silkearbejderkvarteret

20. september 2014.

Sidste stop på Saone er Lyon. Midt i Lyon opsluger ”hanfloden” Le Rhone” vores venlige og milde hunflod ”La Saone”. Le Rhone er med sin vandgennemstrømning på mellem 320 og 4.100 tons vand i sekundet (målt op til 12.500 tons) er en betragtelig flod.

”Lyon er vist ikke så interessant, har vi hørt” sagde vi til en ung fyr, der udskænkede vin til os på et af de finere vinslotte, da han spurgte til vore planer. Den bemærkning fik ham op i det røde felt; han var fra Lyon og det er den mest fantastiske by. Det kom der en række gode råd ud af. Blandt andet at besøge bouchon’en Notre Maison “Frankrigs dygtigste kok!” lød benævnelsen, intet mindre.

Lyon skuffer ikke. Den gamle bydel på Vestsiden af Saone er meget smuk og interessant. Almennyttigt boligbyggeri i de århundrede gamle bygningskroppe. Silkearbejdernes kvarter nord for halvøen mellem Saone og Rhone er en skøn sammensætning af gammelt og nyt, og så er der de stillige kvarterer på Rhones østsiden.

Unge kunstnere og designere får gode vilkår af byen, og det giver mange spændende udtryk i bybilledet.

Og så er Lyon den franske gastronomis hovedstad med særlig fokus på jævn mad med tradition i de mange silkearbejderes kulinariske behov. Og her sidestiller vi os gerne og hurtigt.

IMG_7561
Havnebus til centrum
IMG_7557
Vitter træner selfi fra Fourvière højen
IMG_3839
Bouchon er Lyons lavpris, kvalitets restauranter
IMG_3845
Bouchonen byder på ALT billigt kødmad, paté på svinehoved, grisetæer, svinemave, oksekød kogt 5 timer i rødvin o.s.v. Og hele kødstykket kommer på bordet, værsgo skær selv til du er mæt!
IMG_7497
Sejlturen gennem Lyon er som gennemsejling af Paris, næsten.
IMG_7577
Her kan man sagtens slippe konen løs med dankortet…………..
IMG_7568
…………for en stor husfacade er blot malet med motiver, så det er svært at se, hvornår det er virkelighed eller maleri. Pengeautomaten er malet på facaden og på øverste billede har Jens ikke noget trappetrin at sidde på. Husmalerierne findes flere steder i Lyon.
Advertisement