Boulogne-Sur-Mer – det lyder da fransk.

IMG_0823
Det er Calais i baggrunden

12. juli 2014

Efter styr på vandhøjderne og strømninger bag Hollands dæmninger er vi fra Oostende for alvor kommet i tidevand. Her er det tidevandet, der bestemte afsejlingstidspunkt fra Oostende mod Frankrig. Sejler man mere end de godt 6 timer, som tidevandsfasens medstrøm er på, så det skal afvejes, hvor modstrømmen skal tages. Det skal i hvert fald ikke være Dover Straits mere end 3,5 knobs strøm, der skal kæmpes med, og så bliver afsejlingstidspunktet afstemt efter at der er medstrøm der.

Til gængæld er der fart på ved Calais og Cap Gris-Nez, når man rammer strømmen rigtigt. Vandet omkring båden minder mest af alt om overfladen i en simrende suppegryde, dog noget koldere.

IMG_0830
Sydvestlig kurs ved Cap Gris-Nez

70 sømil og 10 timer efter afsejling fra Oostende ankom vi til Frankrig, Boulogne-Sur-Mer.

Er det ikke bare så fransk at købe sit dejlige, sprøde pain og croissant au chocolat hos det lille lokale la boulangerie? I køen efter en ældre franskmand med kroget næse og hans lange konversation med le boulange blev det endelig min tur. “Er du svensk?” spurgte den franske bager mig på klingende norsk. Næ, det var jeg jo ikke, svarede jeg, mens de franske indtryk fortonede sig. Hjemvendt efter 15 år i Ålesund havde “bageren” købt sig et boulangeri, og importerede i øvrigt fisk fra Hanstholm!

Advertisement