Togtur til ”Bruccch”

IMG_5492
En del motiver minder om filmkulisser, og en del scener og film er da også ’skudt’ i Brügge.

9. juli 2014

”We want two tickets for the train to Brügge, thanks!” spurgte vi høfligt den lille trinde togbilletsælger bag glasruden i Oostendes banegårdshal. ”Bruccch?” svarede hun. Gad vide hvor denne billet ville føre os hen, tænkte vi mens billetdamen gentog sit kaudervælske udtryk et par gang mere med øget betoning. Så smilte hun og stak to billetter ud af billetsprækken, hvorpå der stod ”Brügge”, og så lærte vi jo det, og 12 minutter senere stod vi af hurtigtoget i byen med det mærkelige navn.

IMG_5417

Uden meget forhåndskendskab blev vi overraskede over byens fine måde at være bevaret på. I middelalderlige rammen fungerede et up-to-date forretningsliv, bytrafik, og dagligliv, selv om også en del andre turister havde fundet deres vej. Torvet og gaderne rummer en hel del af de fine facadebilleder, som Belgien forbindes med.

IMG_5504

IMG_5490
Efter sigende var denne kvinde på vej hjem fra besøg på det samme bryggeri som vi, ”Huisbrowerij De Halve Maan”, med deres ”Straffe Hendrik” på 11%.
Advertisement