”En amont” – slusning på Seinen

IMG_6128

2. august 2014

Sluserne er store, dog ikke helt moderne, og personalet ynder at tale fransk, hvilket ikke harmonerer optimalt med vore lokale sprogkundskaber. En amont (opstrøms) og vers Paris har endnu dog hjulpet os den rigtige vej

I den første sluse kendte enten slusemadame eller vi dog ikke forskel på ecluse droite og ecluse gauche, da portene til den lille sluse blev klappet i efter to penicher og lige foran os. Vi skulle i den store sluse, alene, hvor vores 8 tons båd ikke fylder meget i det 40.000 tons store bassin.

Men slusemadame fik os placeret bagerst i den 120 meter lange sluse, længst væk fra strømningerne, og så justerede hun forsigtigt vandindtaget af de 15.000 tons vand, der løftede os de 5 meter op, så vi ved første slusning kunne lære opskriften (som vi jo skal bruge et par hundrede gange de næste måneder).

Mellem Den engelske Kanal og Paris bliver vi løftet ca. 20 meter.

Advertisement