Nærmer os Paris over et par dage

IMG_6272
Halte ved Ile des Impressioniste

5.august 2014

Oven over os hører vi ruteflyene, der på to minutter er i en af Paris lufthavne.

Vi skimtede Paris for to dage siden, og når Paris i dag. Først så vi meget høje bygningen ude i horisontens dis, vi var omtrent 30 km væk fra centrum målt i luftlinie. Vi snakkede om, at nu var vi snart i Paris, hvilken storby det er og vores erindringer fra vores første møde med byen for 45 år siden, hvor vi på turen hertil blev kærester.

IMG_6290
La Grande Arc er kæmpe stor, Notre Dame kan fint stå under buen.

I går vågnede vi op i en af de ydre forstæder, tog cyklerne og begav os de 5 km til La Defence. Da vi stod i Spreckelsens voldsomt imponerende La Grande Arche, sigtede aksen lige ned i Triumfbuen, der lå der i varmeflimren, 50 minutters gang væk, fortalte informationen. “Vi kunne tage metroen på under 10 minutter”, men det ville ikke være godt for oplevelsen af at komme sejlende til “Byernes By”.

I dag vågner vi op 7 km fra centrum. Roen er brudt af udrykningskøretøjer, Metroen buldrer over broerne, og havnen udtrykker, at det ikke er et helt almindeligt miljø, vi ligger i, langt fra forrige dages naturskønne “halter”. I går aftes læste vi guide over Paris, så på hvilke steder vi vil opleve, forestillede os sejladsen i dag, som kommer til forløbe mellem Eiffeltårnet, Notre Dame og mange af Paris seværdigheder, der er orienteret i forhold til Seinen.

Og ved middagstid er vi nok i den centrale lystbådehavn, Arsenal.

Gad vide hvad de når at snakke om og opleve i flyene, der gør turen på to minutter?

IMG_6288

Advertisement