Efterårspløjning

IMG_6860

26. august 2014

Mens vi var i Paris undersøgte og overvejede vi hvilken kanalrute, vi skulle vælge sydpå, og var vældig tiltrukne af den sydlige, smukke ”Bourbonnaise-rute”, som vi fik grønt lys for fra kanalmyndighederne, og de lokale mente også, at det ville gå an med vores dybgang. Vi valgte i stedet den nordlige ”Champagne-rute”.

Nu har vi erfaret, at Bourbonnaise ruten er blevet lukket for i år, idet Canal du Centre vist er flydt over sine bredder og har gennembrudt kanalsiderne. Det valg vi gjorde er vi glade for her i Haut-Marne, hvor der trods regn på nogle kanalstræk faktisk er ca. 30 cm lavere end normalt Her trækker “Bare Lykkes” køl en bred, dyb fure i kanalbundens dynd, der trækker godt en knob ud af maskineriets fremdrift af båden. Så det er ikke kun landmændene, der efterårspløjer.

IMG_6899

IMG_6839

IMG_3686

Advertisement