“Bare Lykke” 4,8 kilometer under jorden

IMG_1134.JPG
31. august 2014

Grænseoverskridende at sejle så langt under jorden. En snæver indgang til dette illuminerede, underjordiske maritime univers. Der manglede lige candlelight, så havde det været ren “Phantom of The Opera”, med Vitter i stævnen og jeg (og Volvo’en) padlende fremad med 3 kilometers fart i timen. 80 minutter i den 4.800 meter mørke, snævre og fugtige Balesmes-tunnel er så også lidt grænseoverskridende, syntes Vitter!

IMG_7079På vej ind i tunnellen blev vi kaldt op på VHF’en af tunnel-kontrollen med besked om at sagtne farten. Efter 20 minutter nyt opkald om at vi gjorde det godt, og vi kunne regne med at være gennem om 80 minutter.

IMG_7087

Turen gik uden andre problemer, end at 3 kilometers fart er lavere end tomgang, så det blev skiftevis til fremad i tomgang og blot tomgang.

IMG_1129

IMG_7089

IMG_7101

IMG_7105
En god times tid senere er vi ude af mørket, og på vej ned i Bourgogne med 5 meters nedslusning pr. sluse. Og nedad er det betydeligt nemmere og hurtigere.
Advertisement