“Bare Lykke” på toppen

IMG_1148.JPG
31. august 2014.

Ved Balesmes-tunnellen var Bare Lykke og vi 340 meter over havets overflade, som vi sidst var på højde med ved Honfleur/LeHavre for en måned og 740 km siden. Det er højt oppe for en “dame”, der plejer at befinde sig i vante omgivelser 340 meter længere nede.

Passagen af Balesmes tunnelen markerer ikke kun skiftet fra Champagne til Bourgogne. Her fra det højeste punkt på turen er det slut med de opadgående slusninger, for nu at gå over til de nedadgående, der jo skal ende med at vi sejler i samme niveau som Middelhavet om nogen tid. De nedadgående er meget nemmere, ingen strøm i sluserne, ingen skal kravle op ad slimede stiger og tage fortøjninger, og så går det hurtigere. Når vi kommer til floderne, så er der medstrøm; det tæller altsammen.

Naturen på denne side er lidt anderledes, de store plateauer er væk og terrænet mere kuperet. I dag skiftede vejret så også til lidt mere efterårsagtigt, men vi er jo også på kanten af den første efterårsmåned. Markerne er pløjede og de første gule blade på træerne er begyndt at falde af. Vejrudsigten er nu fortsat lovende og måske er det generelt varmere her. Og så stiger barometret jo igen!

110 sluser løftede vores tilsammen godt 9 tons herop. Der er 75 sluser og ca. 766 km nedad bakke til Middelhavet.

IMG_1151.JPG

Advertisement