”Her bliver man tyk blot af at trække vejret”

IMG_7308
Alle mulige fristelser på markedet, her griseører og det, der er værre!

10. september 2014

IMG_7298

Masser af historier om burgunderne illustrerer deres prægtige levevis, både i den lokale litteratur, hvor ”Den muntre burgunder” er en fast figur, og uden for området, med et flamsk udtryk ”Tu es un vrai bourguignion!” (en levemand).”Min hjerne og mit hjerte svulmer af Bourgognes saft” (Larousse) og ”Bien dans son assiette” (i pagt med sjæl og mave). Eller ”Vi er sat her på Jorden for at le. Vi vil ikke være i stand til at le i skærsilden eller i Helvede, og latter vil ikke være passende i Himlen” (Jules Renard).

IMG_7305
IMG_7398

Burgundere er så også betegnet som ”Dem der gør ophold på deres rejse med tid og lyst tilundren”, og området har helt op i vor tid åbnet dørene for alle mulige og umulige religiøse retninger med store hinduklostre og islamisk teologisk institut og betegner sig som ”le toit du monde occidental” (den vestlige verdens religiøse tag). Ja, de religiøse ved hvor der er god mad og vin, og en lokal præst brugte en af Bourgognes bedste vine til altervinen, for som han sagde til sin overordnede uden for området ”Vorherre vil næppe synes om at præsten og menigheden ser sure ud over altervinen”.

IMG_3759
Ved ankomst til Chalon får vi havnemester ombord, der viser på plads
IMG_7337
Muligt snak om rødvin: “Bordeaux bliver ofte ordineret til de syge, men vores vin er til de sunde” (citat).

Nej, vi er ikke på vej til en doktorgrad om Bourgogne, men har blot tyvstjålet nogle citater fra en rejseguide. Og så kan vi, eller Jens, vel heller ikke sige os helt fra at føle lidt åndeligt slægtskab med burgundere, som beskrevet ovenfor …….

Advertisement