Antikke Arles og det her nymodens ”fjæs-bog”

IMG_7946
“Havneplads” på Restaurant La Peniche, pæn udsigt over Arles og Rhone

5. oktober 2014

IMG_7924
Château du roi René, Tarascon, imponerende placering.

Fra Avignon er der få tillægsmuligheder på vej til Middelhavet. En lille dagsrejse fremme ligger Arles (Van Gogh, Picasso, Camargue-cowboys, mørklødede skønheder og romerske arenaer).

Tillægsmuligheden i Arles er begrænset til uden på en peniche, der dog så også er restaurant. Ingen havnepenge, men man er indlagt til at købe et måltid mad, som så koster 25€ for en fin menu. Den tillægsplads tog vi.

IMG_7955

IMG_3939
Van Goghs maleri af en gård i Arles

Arles er sikkert tykt fyldt af rubbernecks i højsæsonen (rubbernecks er slang for turister af den værste slags – som måske os?), men her i oktober er der plads, de indfødte vover igen at krybe ud af deres huler, også uden at skulle malke rubbernecks for dollars.

IMG_7970
De japanske turistkvinder indtager deres stilsikre positur helt automatisk så snart en eller anden knipser. Og nu har Vitter afluret dem!

S/Y ”Drivert” fra Vejle med Margit og Jørn havde lagt en besked ind på Facebook om, at de nu sejlede nordpå ad Rhône efter 8 år på Middelhavet. Vi fik kontakt via den der bog og de lagde til for morgenmad om bord på “Bare Lykke”. En masse erfaringer, bøger og ideer blev udvekslet hen over baguettes og croissanter, ren enetime i Middelhavssejlads. Det var et hyggeligt omend kort møde, og meget klogere gjorde vi klar til sidste etape ad floder i Frankrig.

Forinden afsejlede S/Y ”Mahogny” med Karin og Hans vestpå ad Petit Rhone. Vi har mere eller mindre fulgtes de sidste 3 måneder og haft glæde af fællesskabet.

Så nu er vi helt på egen køl.

 

Advertisement