Iles du Frioul

IMG_9246

9. april 2015.

Natten igennem forsvandt den sidste vind, og disen lå over Marseilles vindstille bugt, da vi tørrede søvnen af øjenkrogene. Morgenbadet fristede, men de 13,3 grader gjorde indtryk på ’tøsedrengen’ i Jens sind.

IMG_9260

I havnen ved Frioul var alle gæstepladser ledige. Vi er tidligt på den efter lokale forhold, mens vi hjemme må vente et par måneder på 13 gader varmt vand og sol med den styrke, som vore sol-brankede næser oplever her.

IMG_9268
Fire til fem ansatte ved det lokale ”Capitaineri” stod klar til at modtage os. Gummibåden med 115 hk stævnede ud gennem havnen for at få os sikkert fortøjret langs gæstemolen. Var vi sæsonpremierens prøveklude? Men stor service kom der ud af det, og uden mange dikkedarer lå vi snart godt fortøjret i ensom majestæt på en af den lange gæstemoles 100 pladser. Og solen skinnede! Havnepengene er nu på godt og vel Tunø-niveau, men prøv lige at få havnefogeden dér ud i en gummibåd for at vise på plads…..

Gåtur på øerne, smukt, varmt, forårssaftig fauna. Det hele råber velkommen – til foråret og til os.

IMG_9262

IMG_9275

Advertisement