Arbejdslørdag (eller på fransk “Travail le samedi”)

IMG_9322
80 dykkere fyldte havnebassinet fra morgenstunen, oprydning på havnebunden

  11. april 2015

Aarhus Sejlklubs arbejdslørdag i dag, og Finnebyens oprydningsdag, måtte vi jo skulke fra grundet ”geografisk fravær”, men vores skidtsamlerindsats i Port Miou har måske kompenseret noget.

IMG_4342
Skidt på land…

 

IMG_4346
..og fra havnebunden, dæk, akkumulatorer, kæder, flasker.

Samme koncept som hjemme, næsten. Morgenintro kl. 8, arbejde til ved 12-tiden, og så noget at spise og drikke, især det sidste, men det kommer vi tilbage til. 150 deltagere fra havnens fire klubber.

Målet var at få ryddet skidt og skrald fra hele havnen. og de mente hele havnen. Mens vi og ca 100 andre ryddede hele landområdet for affald, så ryddede ca. 80 dykkere havnebunden. Imponerende, de går noget op i vandkvalitet hernede, og Port Miou ligger jo lige midt i en naturpark.

150411_Travail de samedi - 42674
Borgmesteren holdt en fin tale (hende i den blå jakke), 50 m3 skrald (eller var det 15 m3) blev der samlet, sagde Cassis borgmester før spisningen.

 

IMG_4352
…mens man smagte på de rigelige og kolde drikkevarer.

Først blev der serveret aperitif, Pastis forstås, dejlig humørhæver, sammen med chips og oliven. Derefter en ret couscous som forret, og i det lune vejr ledsaget af en herlig kold hvidvin, mærket ”nok-af-den”.

Humørhævningen fortsatte ufortrødent mens hovedretten, pastasalat med kalkunkød og mere kold hvidvin kom på bordene. Flere decibel højere snak og et par oktaver mere skingert serveredes osten, og nu var det rødvinens tur. ”I’m much better to speak english now” sagde en venlig fransk sejler, der flere gange tidligere havde forsøgt sig med det udenlandske. Så kom citrontærten, der med endnu et glas på formidabelvis lagde op til middagssøvnen.

IMG_4351
Godt udbrændte af den megen aktivitet, snak m.v.

 

IMG_9343
Port les Pin har rigtig sandstrand og tiltrækker familier trods stejle stier 40 meter ned fra calanquens sider.

Borgmesteren var færdig med sin takketale ved 13-tiden, og vi var helt færdige ved 15.30-tiden!

Senere gåtur til nabo-calanqu’en Port des Pin.

Advertisement