Fantastiske Korsika

IMG_9624

24. april 2015

Det er et unikt landskab og fra søsiden endnu mere smukt og imponerende. Her kunne vi tilbringe en sommer

IMG_9627.
IMG_9646

Vi sejlede langs lodrette klippevægge i rødlige, grå og brune nuancer, nogle forrevne og sylespidse, andre afrundede. Smuk passage gennem Gargalo-passagen, 15 meget bredt, 3 meter dybt, 50 meter lang og meget høj.

IMG_9678

Turen fra Calvi syd på langs Korsikas vestkyst har bragt os til Girolata, et stillehavsø-lignende strandhavn med velorganiserede bøjer at fortøjre ved, både for og agter. Havneassistenten kommer ud i sin dinghy og tager mod fortøjninger og gør os fast. flot! Siden hentes vi i samme dinghy og sejles til stranden, og Capitaineri. ”Kald bare på VHF, hvis I skal i land eller retur. Flot-flot, og for 24€.

IMG_9672

Videre langs kysten med dybe skårne vige og calanquer, masser af ankringsmuligheder. Vinden sætter dagsordnen de næste dage, Mistralen sende vist en alvorlig nyser ned over området, så sikker havn i aften i Ajaccio, Korsikas hovedstad udnævnt af Napoleon, for han kom herfra, men byen blev aldrig accepteret af øens befolkning som hovedstad.

Advertisement