Porquesrolles-øerne og sejlads på OL niveau

IMG_9393
Som på reklamer – vandfarven!

15. – 21. april 2015

Ankerpladsen … inviterede til en overnatning: Turkisblåt, klart vand som i reklamer, stille vig, smukt landskab, godt vejr. Vi oplevede en smuk ankring, med ankret godt fast i sandpletter mellem bevoksningen på havbunden. Badetur, 15 grader, føltes godt.

IMG_9407

150416_Hyeres - 1 af 1
Vigepligt?

Fra havnen på Poquerolles gik vi næste dag en dejlig tur på tværs af øen. Det er et isoleret lille samfund, der om sommeren sikkert oversvømmes af turister i et omfang, så al isolerethed fordufter.

Men her i april påvirker kun en lettere invasion af håndværkere fra fastlandet, forberedelserne til sommerens masseinvasion er i gang. Disse forårsmåneder er måske de bedste at sejl i her: Masser af plads, åbenhjertige mennesker, halve havnepriser, alt står spædt på vej til fuldt flor, og “dansk junivarme”, der jo for de lokale er for koldt.

Næsten alle både i havnen ligger tomme hen, vi er måske 10 – 20 bemandede både, de andre 4-600 er fastliggere. Dejlig forårs-klargørings-stemning, de skulle prøve at stå på en kold vinterplads i Aarhus.

I Hyeres mødte vi Peter. Skønt at se ham. Han var på arbejde, træner OL-kandidater i 49FX-klassen, og der er stort stævne her. Vi nød at være sammen, og var også sammen med alle de øvrige danskere, sejlere, ledere, trænerteam, de er skide søde – og gode!

IMG_9429

Advertisement