Det her kan man ikke tro på!

IMG_0427
Da mørket sænkede sig lyste lavaen op på Etnas bjergside, stadig med udbrud på toppen.

14. maj 2015

Klokken er godt 22, vi sidder i cockpittet i shorts og t-shirts. OG det buldrer og brager i baggrunden. Ned ad Etnas skråning løber en bred 4-sporet motorvej af glødende lava, på toppen sendes kaskader af glødende sten op i luften, det er det, der larmer

IMG_0434
Lavaen ses tydeligere i aftenmørket. De lokale håber på at asken sendes sydover til Catania, men næste morgen var der noget aske på båden.

Vi ligger i Riposto, ca. 40 sømil syd for Messinastrædet, og Etna ligger 8 km inde i landet. Hvad Stromboli manglede af aktivitet ser vi fuldkomment her. Det er et vildt syn, smukt fascinerende og utroligt. Når den hurtigt flydende lava har fyldt området bag en bjergkam, så må det jo flyde over kanten og ned i havet og måske fylde marinaen i nattens løb, tænker vi.

De lokale tager det roligt, så det sker jo nok ikke.

IMG_0385
Ofte kommer delfiner og hilser på, her i Messinastrædet.

 

Advertisement