Sejlads ved Sicilien og i Messinastrædet

IMG_0490
Messinastrædet!

18. maj 2015

Tidevand på 0,2 meter skulle vel ikke være noget, det er jo som indre danske farvande, og når man nu har sejlet både i Skotland og ved Normandiets kyst…. Første tidevandsstrømme i Messinastrædet var da også småkrusninger og faktisk lidt sjove at se på, båden rokkede lidt. Kort tid senere ramte vi 4 knobs modstrøm og pæne, krabbe søer, så lidt var der om snakken i Heinkels pilot.

Fra Riposto på Siciliens østkyst ville vi sejle til en ankerplads ved Taormina om aftenen. Da vi sejlede sidst på dagen var der måske 2 – 4 m/s nordlig vind, men den øgede i takt med at vi kom nord på, og da vindmåleren en times tid senere syd for Taormina viste 14 m/s fra nord, og bølgerne ikke lignede noget til ankring, så opgav vi den ankerplads og vendte tilbage til Riposto.

IMG_4548Vejrudsigten næste dag lovede let til jævn vind, overvejende vestlig, til vores 70 sømils tur. Men som aftenen før: Efterhånden som vi kom lidt nordligere øgede vinden fra nord og vindmåleren viste i perioder 14 m/s. Vi tyggede igennem, og 3 – 4 timer senere var vi vel ovre den sydlige del af Messinastrædet, og vinden løjede og drejede, stort set som lystløgnerne (meteorologerne) havde forestillet sig.

IMG_0498
Efter Messinastrædet.
Perioden var præget af lavtryk og svage fronter, selv om de var svage, så var vejret ”uldent”. Perioden før og efter vores oplevelser i Messinastrædet bød overvejende på højtryksvejr med vindstille, suppleret med sol, 25 – 28 grader. Det koster noget diesel!

Advertisement