Uden for turistruterne

IMG_4908
Slagteren i Lavrio solgte lammekød. Et nyt lam blev hentet ind fra kølerummet og skåret op. Også oksekoteletterne var en herlig kvalitet, skåret op på stedet.

18. august 2015.

Vi ligger i byen Lavrio på Attikka – et lille stykke vej fra de meget turistede øer, Aegina, Poros og Hydra, hvor der er gang i turistlivet hele tiden.

Lavrio er ikke til turister, den er til grækere!

I løbet af dagen (og den er varm) ser byen måske lidt kedelig ud, og er meget stille. Vi kan godt lide sådan et sted, som ikke kun er lavet til turister, men er et sted, hvor grækerne selv lever.

Der er stille her ved bykajen i løbet af dagen. Der er få andre sejlere her. MEN efter at solen er gået ned og varmen har lagt sig, SÅ vågner byen op.

Byen har få forretninger, men nok 20 tavernaer og barer. Her omkring havnen er der 8-10 af dem, og de er alle fyldt med spisende grækere kl. 21.30. Havnepromenaden er fyldt med unge mennesker, der hygger sig (uden alkoholiske drikke!), drengene lægger arm og pigerne fniser og står her tæt på båden og sætter håret.

Et par indere står ved kajen og sælger kjoler, den græske musik spiller, alle snakker og ler – her er et skønt leben- det hele minder lidt om Århus i Festugen.

IMG_2274
Bleghuderne er steget ombord.

Vi har ligget her ved bykajen i nogle dage, vi venter på Lili og Steen, som er ”Omega-sittere” mens vi er turister i Athen og hjemme i Danmark til barnedåb. Båden er nu gjort rent og shinet op overalt.

IMG_2281

IMG_0827
Smuk ankerpladsi Voufalo ved Evia i tiltagende Meltanini, 15 m/s hen over bjergkammen. Lis i Aziyade ankrede lige ved siden af, hyggeligt.
IMG_4916
Fuld bemanding på fordækket.
IMG_0838
Vejrskifte i farvandet mellem Evia og Attikka. Meltaminen ude øst på og roligere vest på.
IMG_2314
Pragtfuld fiskemiddag…….
IMG_2297
….med østersspecialitet fra Chalkis. Når de får dryppet citronsaft over sig rejser et eller organ sig.
IMG_2323
Broen i Chalkis åbner om aftenen eller natten afpasset efter tidevandsstrømmen, der løber op til 6 – 9 knop. Åbenbart en begivenhed i byen.
IMG_2329
I Chalkis overtog Lili og Steen “Bare Lykke” for de kommende uger, mens vi ser Athen og ser til barnedåb derhjemme.
Advertisement