5 måneders invasion på Pserimos

IMG_5575
Pserimos er en lille perle, altså når vi kun er to turister.

22 april 2016

Pserimos er en lille ø, med 25 helårs-indbyggere, 150 indbyggere om sommeren og i turistmånederne op til 2-3.000 ekstra fra kl. 9.30 til 16. Hver dag!

På stranden på Pseroimos besøgte vi som nogle årets første gæster de endnu knap åbnede tavernaer. 2 glas vin, lidt snacks og en halvtimes snak om Pserimos, Kalymnos og Grækenland med ejeren Kalliopi, en yngre kvinde i sin bedste alder med mand og 2 mindre børn i Pothia, satte det meste på plads om situationen på Kalymnos, Pserimos og i Grækenland.

IMG_5580
Kalliopi driver Sunset strandcafé/-taverna

Kalliopi er fra Pothia på Kalymnos, og ud en af en søskendeflok på 6. En bror er flyttet til Hamborg for at arbejde med at servere i lufthavnen, resten af søskendeflokken bor på Kalymnos. Faderen arbejdede i handelsflåden, var væk op til et år eller mere ad gangen, og sendte penge hjem til familien. Tre til fire måneder var han hjemme, og så af sted igen. Men han fik da lavet de 6 børn, som han så i øvrigt ikke så meget til.

Han har arbejdet siden han var 16 år til sidst i halvtredserne. Siden han blev for gammel til handelsflåden har han arbejdet på datterens restaurant på Pserimos. Moderen har klaret hjemmet og de 6 børns opvækst.

Når man har døtre, så hører det på Kalymnos med, at man skal bygge et hus til hver af dem. Faderen byggede en tre etagers ejendom, en etage til hver datter. Faderen er nu 78 år, moderen 68 år, og de er trætte. Alle deres børn bor under 100 meter væk, bortset fra ham i Hamborg. Når Kalliopi passer restauranten i strandkanten på Pserimos sommeren igennem, så passer bedsteforældrene og hendes mand børnene i Pothia.

Det bedste og eneste Kalliopi håber for sine børn er, at de vokser op på Kalymnos, i Pothia, meget tæt på deres forældre og bedsteforældre.

IMG_5585
Georgios vækkede bedstefarfølelser. Han snakkede konstant i 10 minutter om dragen. Hans mor, Kalliopi, forsøgte at forklare ham, at jeg ikke forstår noget på græsk, men det passer slet ikke, forsikrede Georgios.
Advertisement