Barometret brager i dørken, Påske på Kalymnos!

IMG_1666
Her kastes de små bomber, 1 kg. dynamit eller kunstgødning.

29. april 2016

Lørdag brød Påsken ud på Kalymnos, ”brød ud” som krig, ja, sådan lød det. Traditionen er, at man laver bomber af dynamit og kunstgødning, bomber, der får chrysantemum bomber til at lyde som knalperler (tror jeg, for sådan en har jeg aldrig hørt).

IMG_5754
Han har tændt lunten, og så gælder det om at få bomben kastet væk, der 5 sekunder senere eksploderer med et voldsomt brag.

Første bombe blev fyret af i havnen lørdag formiddag og detonerede under vand, og så manglede fiskerestauranterne ikke fisk den dag, for fiskene aflives af trykbølgen og flyder op til overfladen. Bomben detonerede 50 meter fra os, mens Vitter var om læ, og det mærkedes som meget kraftigt rysten i båden, og barometret faldt ud af sit ophæng på skottet.

IMG_5621
Bomberamt fisk fanget med bådshage og spand!

Bomberiet fortsatte over havoverfladen, og omfattede fra midt på dagen vel 50 af den slags bomber i vores ende af havnen. Gad vide hvilken påvirkning “Bare Lykke” blev udsat for, men kaffekruset på bordet rystedes ud over kanten og faldt ned. Vi gik med høreværn (ørepropper) hele dagen.

I havnens anden ende var bombarderiet mere intenst, måske 200 bomber detoneredes. Det er ”crazy”! siger de lokale, og griner.

Det fortsætter søndag eftermiddag og især om aftenen, hvor der bombarderes fra hver bjergtop på begge sider af byen og havnen.

Jeg er ret sikker på, at jeg hurtigt ville lide af granatchok, hvis jeg blev sendt i krig!

IMG_5828
Søndag skydes det med 600 bomber fra klipperne på nordsiden af havnen og med 1.000 bomber fra sydsiden. Bomberne på nordsiden må kun veje 1 kg, fra sydsiden er der ingen begrænsning, og det er lige ved at mændene ikke kan kaste deres bomber af sted.

 

Advertisement