You are violating Greek Waters!

IMG_6471
Skøn sejlads, det er ikke os, der er krænkerne af græsk farvand!

17. maj 2016

Fra Rhodos satte vi sejl en skønne dag med 10 – 15 m/s fra sydøst og syd, og så gik det hen over farvandet mellem Rhodos og Tyrkiet. Det blev en skøn sejltur for fulde gardiner til Symi. På turen til Symi skærer vores kurs ind over tyrkisk farvand, som de lokale sejlere fortalte, at alle gør.

Undervejs hører vi meldingen på VHF-radioen ”This is the Greek Coastguard. The unit on position xxxxx are violating Greek waters……”. Meldingen om krænkelsen af græske territorier kommer flere gange med stigende heftighed.

Vi har hørt det før, på vej til Rhodos, og blev noget forbavsede. Ved kontrol af positioner kunne vi se, at vi var 20 sømil fra det fartøj, der krænkede, og det samme denne gang. Tænk hvis svenskerne skulle råbe alle danske både i svensk farvand an…..

IMG_5739
Godt til kajs i Symi efter 20 m/s under bjergning af sejlene.
IMG_6485
Symi, de italienske huse klistrer sig op af bjergskråningen mod havnen.
IMG_6479
“Bare Lykke” til højre.
IMG_6498
På vej mod Astipalaia. Regn og gråvejr, 17 grader, føler sig næsten hjemme.
Advertisement