Korsriddere og turister på Rhodos

IMG_6246
Stormestrenes Palads fra søsiden, det er bygningen i baggrunden.

15. maj 2016

”Arn” og de andre middelalderfortællinger om raske helte og smukke jomfruer levendegøres i Rhodos by. De historiske bygninger er fantastiske, restaureret under italiensk herredømme for vel 100 år siden, og restaureringsarkitekterne har valgt ikke at overlade for meget til beskuerens fantasi. Naturligvis har den gamle by, murene omkring og byens borge Unesco Verdensarv status.

IMG_6278
Voldgraven rundt om den gamle bydel krævede nok gode svømmekundskaber at forcere
IMG_6379
Korsriddernes hospital, ideel ro til rekreation, men få finder vej herind.
IMG_6398
Riddergaden, hvert land sin repræsentation.

Trods den fornemme status har de lokale myndigheder åbenbart opgivet at styre, hvorledes det overvældende antal salgsboder langs hovedstrækkene i den historiske bydel får lov at ødelægge de historiske skatte. Alt det bras man kan forestille sig faldbydes langs de toppede brostensgader.

IMG_6358
Nutidens korsriddere? Huslteres kaprer kunder til tavernaerne.

Heldigvis kan man de fleste steder komme på afveje, og pludselig står man i romantiske middelalderkvarterer, nænsomt restaureret eller endnu overladt til tidens tand, ventende på en ny ejer til at forbedre standarden.

IMG_6295.jpg

This slideshow requires JavaScript.

Advertisement