Skønt forår på de græske øer

IMG_6430
Det kunne ligne en dansk bøgeskov i maj, men det er “Sommerfugledalen” på Rhodos.

11. maj 2016.

Foråret rummer mængder af nyudsprungne blomster, lysegrønne træer. Bier er flittige og mon ikke blomsterne snart er befrugtede, så de kan sætte årets høst af oliven, timian, vin og alt det andet til det græske spisekammer.

IMG_6242
Der smøres noget maling på det udpinte træværk.

Taverner og strandbarer repareres og friskes op efter vinterens slitage, de indfødte byder os velkomne med og uden håb om omsætning. Mange steder synes minimarket ejeren at sidde uvirksomt det meste af dagen, men en gang i mellem ryger der lidt brød, vand eller andet over disken, og lidt mønter i kassen. ”Only cash, please!”.

IMG_1830Vejret er kontrastfuldt, på et relativt varmt niveau. Nattemperaturer lidt under 20 grader, dagtemperaturer forbavsende nok kun få grader højere, måske 24 grader, men næsten hverdag solskin, der på disse breddegrader virkelig hamrer igennem, så vi søger skygge for solen under vore solsejl.

IMG_6240

This slideshow requires JavaScript.

Advertisement