”Sailing Greek Doctors”

IMG_5765

18 maj 2016.

Hen under aften blev der noget ståhej i havnen på Astipalaia, hvor vi ligger vel 10 gæstende sejlbåde. Nabobåden i havnen fortalte os, at ”Sailing Doctors” var på vej. Hva’for noget?

Så ankom godt 15 store speedbåde (RIB’s) for fuld fart rundt om nærmeste næs og stævnede ind mod havnen. På havnen var stimlet mange mennesker sammen, med det lokale politi i spidsen. Der blev råbt, truttet i horn og hujet, da speedbådene sejlede ind i havnen.

IMG_5774

I speedbådene var der ca. 40 læger og deres tilhørende personale, alle fra Athen. Initiativet går ud på, at lægeholdet besøger alle mindre græske øer, så alle indbyggere dér kan få et grundigt lægetjek af kvalificerede læger. Der er én læge på alle øer, men det rækker ikke, og landet fattes penge. That’s what we can do to help our country in the difficult situation” fortalte en læge, mens han vred det våde sejltøj af sig efter godt 40 sømil i 14 – 16 m/s vind fra naboøen Nysiros. Lægerne gør det uden betaling. Respekt!

P.S.: Der var lidt for Kommunernes Landsforening til de kommende drøftelser med lægernes organisation…… (nå, så er vi nok ikke populære hos Ole, Merete, Jens, Jørgen, og vore andre gode lægevenner ;-))

Advertisement