Alvorligt varsel: Tiltagende turisme!

img_9291
82.000 BRT “Oosterdam” i havn ved Katakola.

2. oktober 2016

Katakola er en meget lille, meget ubetydelig flække på Peloponnes vestkyst.

Byen har omkring 500 indbyggere, og den ligger øde hen, for det meste. Den lange butiksgades vinduer er skoddede til, kun et lille minimarked og et par taverner holder åbent dagligt. Her er meget roligt!

Hvis det altså ikke lige var fordi der ligger nogle gamle ruiner 40 km derfra, Olympia!

Derfor har den lille ubetydelige by nemlig en meget, meget, meget stor havn, hvor der heldigvis også er plads til et par lystsejlere eller 100 henne i det ene hjørne. Tre af havnens kajer er kæmpestore, og de lå øde hen da vi kom til havnen.

To dage senere kom ”forklaringen” sejlende, den 285 meter lange cruisingfærge ”Oosterdam” med 2.000 turister om bord. Og den slags ”turist-container” er der plads til tre af samtidig i den kolossale havn. Alene i oktober anløber 45 af den slags!

Og mon ikke turisterne oplever, at de har fået “det autentiske grækenland” ind under huden….?

img_6495

img_6496
Hovedgaden (næsten eneste gade) i Katakola før og efter Oosterdams anløb.

”Oosterdam” lagde i øvrigt stille og roligt til langs den ene kaj tidligt om morgenen, sejlede ind med 0,7 knob; elegant! Kort tid senere myldrede det frem med turister i byen.

Vi er færdig med peloponnesiske uberørthed, som vi har oplevet siden Monemvasia. Her er tiltagende mængde charterbåde, mange er flyttet til de joniske øer fra de turbulente tyrkiske områder.

img_9285
Politiet er ude og sikre ro og orden.
img_9287
Det er ikke seriøse antikke ruiner det hele. Her inviteres turisterne til at sidde og træde pedaler på “Beer-biken”, mens der serveres kolde fadøl…..!
img_9286
De gamle øg trækkes af stalden og forsynes med en hat. Kuskene, der dagen før lignede almindlige grækere, står pludselig i noget, der ligner “lederhosen und tirolerhat” og tilbyder ture med hestevogn. Ægte græsk?
Advertisement