“They have stolen you!”

img_9350
På Zakynthos ligger “Wreck Bay” med sit gamle rustne skibsvrag omkranset af malerisk turkis vand og mere end hundrede meter høje hvide kalkstensklipper. Kun adgang fra havet.

4. oktober 2016

Vi anløb den lille havn på Zakynthos nordlige spids, Agios Nikolaos, med flere gode anbefalinger fra bl.a. Rie og Sten på S/Y Troldand. ”I vil blive hjulpet med ALT hos Dimitris, fortøjring, el, vand, wifi; den eneste betaling er at spise lidt mad i hans tavenra. Han kørte helt ned til os i Zakynthos by med Stens hat, som var glemt!”

Det lød tiltrækkende, og vi var da også kun lige inden for i den lille naturhavn, før en speedbåd kom os i møde, anviste os plads, gav os fortøjningsliner både ud i vandet og på kajen, el kom om bord, wifi og skulle vi da ikke også have vand? Sikke en hjælpsomhed. Da vi spurgte til Dimitris pegede de smilende i retning af en taverna i vandkanten i bugtens nordlige del, ”It is there, you can eat”.

Vores spørgsmål på tavernaen om Dimitris blev vel bekræftet, men de kunne ikke lige huske historien med hatten, der kommer jo så mange… Nå, maden var rigtig god og 15% på menukortets priser til sejlere.

Formiddagen bød på havnens gratis ”espresso freddo”, sikke en opvartning!

Eftermiddagsgåturen gik langs bugten i sydlig retning, hvor vi opdagede tavernaen ”Dimitris Place”; er der mon to Dimitrier i den lille bugt? Nej, der er her, Dimitri er, og han var også smilende, hjælpsom, imødekommende, og så kunne han huske historien med hatten!

Vi hilste fra Rie og Sten og fortalte, at vi lå ved den nordlige kaj med “Bare Lykke”. Og så besværede Dimitris søster sig over, at dem ved den nordlige kaj stjal kunderne fra dem. ”They have stolen you!”, og hun betroede os også, at hun da havde snakket med Port Police om det, men de rådede Dimitris til at slå koldt vand i blodet, et udtryk, der ligger grækerne meget fjernt.

Imidlertid ligger vi på bugtens bedste plads, med en service mindst på højde med Dimitris.

img_9400
Her ligger “Bare Lykke” ved “kajen” midt i billedet, den falske “Dimitris Tavena” for neden til højre, og de mange både til venstre ved den rigtige Dimitris kaj.
img_9401
Nordlige “kaj” ved Agios Nikolaos sammen med en bredmåset.
img_9378
De blå grotter tæt på Agios Nikolaos tiltrækker mange turister. De er nemme at finde, se skiltet!
img_9322
Vandet derinde skulle være meget blåt!
img_9297
Morgenstemning på ankerpladsen ved Ormos Keri, sydlige bugt på Zakynthos, hvor de truede middelhavsskilpadder Caretta Caretta lægger æg på strandene, hvis de eller kan komme til for turister. Et par af dem kiggede lige op og hilste på, skildpadderne altså!
img_2759
Zakynthos har stor landingsbane til store charterfly og lige nu masser af unge kinesiske turister; de poserer helt vildt, fotosceancer varer nemt 15 minutter, ganske sjovt at se på!
Advertisement