Græsk efterår

img_9068
De smukkeste oliventræer.

7. oktober 2016

Lyset er klarere og solen en anelse mindre påtrængende hen i slutningen af september og i oktober.

Tavernaerne er mindre fyldte og lukker gradvist hen over oktober. Roen sænker sig gradvist over de græske turistmekkaer, når cruisingfærgerne (turistfabrikkerne) anløber forstyrres den tiltagende ’mæthed’ over en god sæson, og de servicerende grækere svinger sig for en kort stund op til sommerens aktivitetsniveau.

This slideshow requires JavaScript.

Blade kan også visne her i Grækenland samtidigt med at der står saftigt grønne nåletræer, frugterne høstes,

img_2776
Regn og 15 m/s i Vathi, Meganisi

Vejret skifter langsomt og næsten umærkeligt, indtil der dukker en frontpassage eller et lavtryk op; så bliver der ellers gang i den. Sådan et vejrfænomen var varslet en af dagene, da vi sejlede mod Meganisi, og vi gik efter en havn, godt beskyttet for vestlige og sydlige vinde. Det fandt vi i Vathi, og godt for det.

img_2785
Lyn- og regnvejrs registrering hos HNMS (grækernes DMI). Vi lå lige midt i det hele.

Få sømil derfra, i Nidri-bugten på Lefkada, måltes 30 m/s , på øens læside, hvor vindstødene bag bjergene ofte er stærkest, ankerliggere drev og pænt kaos opstod. Det hele tog vel en halv times tid.

img_2789
Billede fra facebook med sunket skib i Poros.

I Poros, vel 200 km herfra, gik det rent galt langs den vestvendte kaj, hvor vi lå i juni. Både rev sig løs, bovankre holdt ikke, og skaderne var omfattende på en hel del lystfartøjer. I Nafpoli, hvor vi lå for en måned siden, skred ankrene for alle både, og al var kaos med betydelige skader på fartøjer. Desværre er alle sejlere ikke sluppet helskindet igennem det vejr.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisement