Fællesskaber og flotiller

IMG_0570
“Uniformerede” flotillesejlere omkring grillen i Marstal.

7. juni 2014

Sejlads rummer unikke muligheder for det, der på fyn’sk staves med tre bogstaver og hedder “FRE”. Lange sejladser med få om bord giver ro i sjælen. Det balanceres fint med at møde andre sejlere i havnene, og en særlig afart af det hedder flotillesejlads. i Wiki læser man “I sidste halvdel af det 19. århundrede og første halvdel af det 20. var slagskibe og krydsere organiseret i eskadrer, mens mindre fartøjer som destroyere og undervandsbåde var organiseret i flotiller.” Heldigvis står der også, at sejlklubber kan afholde flotillesejladser, hvor en stor del af medlemmerne sejler til de samme havne.

Det er hvad FTLF’s flotiller gør, og vi har været med næsten hver gang, Skotland, Skt. Petersborg, besøg på “Liv” til Sognefjorden. Nu er British Channel Island målet for en flotille på 25 sejlbåde. Og vi er med, og møder gamle kendinge og nye venskaber. Her grilles i Marstal aftenen før afsejling mod Kiel.

Advertisement