Rotterdam – en by uden centrum er som risengrød uden smørklat

IMG_5243
Cube Houses

 30. juni 2014.

IMG_5258

Vi ledte længe efter bymidten, før vi fandt ud af, at den havde tyskerne fjernet i 1940. Bombede og udraderede 25.000 bygninger i det centrale Rotterdam. Rotterdammerne har bygget det op igen efter en ny plan, og arkitekterne har fået lov at spille med musklerne.

Det er der blandt andet kommet mere end 5.000 skobutikker ud af, og det nød vi jo!

Men vi nød også den nye arkitektur, heri blandt Piet Bloms skæve “Cube Houses”, designet i 1977. Vi gik rundt blandt de skæve huse, og besøgte et, der var åbent for nysgerrige.

Vores gåtur gik også uden for den centrale bymidte, gennem “China Town”. På en plads fejredes slaveriets ophør for mange år siden. Gaderne fyldt med mennesker i mange farver, både hvad angår tøj og hud.

IMG_0844

 

Advertisement