Sejle ind i Paris

IMG_63486. august 2014

Det slår nok de fleste af vore sejladsoplevelser, uanset hvor smuk en solnedgang i den svenske skærgård kan være. Det er i hvert fald noget helt andet!

Vi lagde ud fra Van Gogh havnen og sejlede ind mod Paris, eller videre ind til Paris. Passerede den sidste sluse, imødekommende og klar. Passerede øen med de sidste Renault-fabrikker i det centrale Paris, og et væld af husbåde af forskellig skønhed.

IMG_6332

Efterhånden som vi nærmede os bymidten tiltog regnen, og til sidst øsregnede det. Men Paris strålede: Frihedsgudinen tog imod os, spejdende mod storesøsteren i New York, Eiffeltårnet passerede vi klods op ad, Pont de Neuf (den ”nye” bro fra 1578), Pont des Invalides og de andre 20-25 smukke, forgyldte broer i det centrale Paris, Concordepladsen, Musée d’Orsay og Louvre, Notre Dame, alt sammen sejler vi forbi og betragtede fra vores egen båd, fra vores eget hjem! Det var stort, selv i regnvejr.

IMG_6372
Indsejling til Port de Plaisance Arsenal – fordækker-jobbet er vådt i regnvejr!

Lige efter Ile de la Cite og Ile St. Louis signalerede røde lys indsejlingen til slusen mod Arsenal marinaen. Sluseindsejlingen ligger godt nok trykket og gemt under en metrolinie og en 6 sporet motorvej, men den var god nok, det var indsejlingen til Paris centrale lystbådehavn.

Advertisement