Ud på landet

IMG_6634
“Mahogny” på Canal de Meaux

13. august 2014

Der er tre ruter sydøstpå fra Paris, på floder og kanaler altså.

Den smukkeste går for at være Bourgogne-ruten, men ”Bare Lykkes” 179 cm dybgang er ca. 40 cm for meget til den tur. Så er der Bourbonnaise-ruten, og den er også smuk, og dybgangen OK under normale forhold. Vi undersøgte hos den nationale kanalmyndighed (VNF), der oplyste, at det nok skulle gå. Udfordringen er dog, at ”Plan B”, hvis det ikke går, er at vende om.

IMG_6617
Tunnel Chalifert – vildt at sejle under jorden!

Vi ringede så til kanalfolkene i det kritiske område (Canal Centre), der oplyste, at kanalen sikkert ville blive lukket først i september! Vi havde hidtil ikke hørt noget om at lukke kanalerne, og de godt 2 uger er lige på kanten af, hvad vi skal bruge. En anden lokal oplyste, at den megen regn havde fjernet kanalfolkenes alibi for at lukke kanalerne allerede 15. august!

Mere beroligende er det at følge ruten, som vennerne i ”Andrea” og ”Timeout” sejlede for blot tre uger siden, og Malene og Jarl i ”Efentyr” også sejlede, og omtaler som smuk. Det er ”Champagneruten” (Marne-ruten), hvilket lyder boblende berusende. Så det er 708 boblende, berusende kilometer til Lyon, med 155 sluser og et par tunneller, der ligger foran os.

Advertisement