Septembers himmel er så blå…..

Auxerre Marina
Auxonne lystbådehavn

1. september 2014

Ligesom Bennys kone Yvonne, med Olsenbanden på vej til Vesterhavet, pakkede kufferten med sommerblonder og lette kjoler, så havde vi nok også glemt at studere de typiske lokale, midtfranske vejrforhold i august-september godt nok. Her kan være koldt, vi oplevede 9 grader tidligt om morgenen på Langresplateauet, og sommerdyner blev suppleret med uldne tæpper.

Canal Champagne Bourgogne

Canal Champagne Bourgogne

Solsejlet har ydet fantastisk beskyttelse, også mod regnbyger, og indgår nu i den faste del af “Bare Lykkes” kanaludstyr. Faktisk har der ind i mellem været så koldt i skyggen, at vi lige nåede at overveje at pille det ned. Så vendte vejret til 25 – 27 grader og sol fra en skyfri himmel, og solsejlet blev så i stedet udbygget med afskærmende stofsider.
Canal Champagne Bourgogne Efterår september

De meget usikre vejrudsigter forudsiger lige nu godt vejr den næste uges tid. Selv om vi kun har sejlet få kilometer siden det højeste punkt på turen (Balesmes-tunellens 340 meter niveau), så er vi målt i lodret afstand allerede halvvejs mod Middelhavet, og det lavere niveau giver jo også varmere klima. Og derefter går det snart ned gennem Rhonedalen.

Canal Champagne Bourgogne efterår

Også her i Frankrig er septembers himmel så blå og dens skyer lyser hvide, som Otto Mortensen skriver om derhjemme, og så når blonderne måske alligevel at blive luftet.

Advertisement