Fuldmåne, havskildpadder, delfiner og stjerneskud

IMG_9905
Månenedgang over Middelhavet

2. maj 2015

Vi skulle samme vej som George og Anne, så vi slog følgeskab, så længe vi kunne følge med. Fra Santa Maria var der 185 sm til Trapani på Sicilien, 220 sm til Palermo, og undervejs godt 100 sm til bådflygtningene på Pantelleria. Georges flypilot-gen tilsagde forsigtighed: 2 nætter og en dags sejlads, så vi havde en hel dag at blive forsinket af, f.x. vejret. Derfor ingen sejlads næste dag, mente han. Vi synes bedst om få nætter, men OK argument.

Kl. 6.30 bankede George på “Bare Lykke” og annoncerede de vejrudsigter, som vi allerede kendte: SSV vind 5 – 8 m/s de næste 30 timer, aftagende. 20 minutter senere forlod vi Sardinien med kurs mod Sicilien.

IMG_9931
Skafning, spejlæg og skinke.

Vejret holdt som lovet, om end de 6 forskellige vejrudsigter ikke stemte helt overens, så var tendensen cirka den samme. Og det blev en herlig sejlads.

Dagen var varm og smuk, mest for sejl, men det var da natten krøb hen over himmelhvælvet, at eventyret startede. Fuldmånen løftede sig fra horisonten i øst mens solen gik ned i vest, og månen lyste op natten igennem. Stjernerne funklede, som de gør på disse breddegrader og som de nu kunne i konkurrence med måneskinnet, stort stjerneskud, og delfiner omkring “Bare Lykke” i mørket.

Eventyret fortsatte. Et par havskilpadder lå og dovnede i morgenlyset, mens Sicilien dukkede op. Et underligt syn i forårsvarmen at se et meget højt bjerg med sne på, helt hvidt, og med en fane af røg ud fra toppen. Overraskende, 40 sm vest for Sicilien at se Etna på Siciliens østlige del.

IMG_9917
Sicilien ses allerede mere end 40 sømil ude.

34 timer efter Sardinien og 70 liter dieselolie lettere lagde vi til i en lille havn nord for Palermo. Skotterne var fremme et par timer tidligere og havde konfronteret havnepriserne med deres skotske økonomi-gen. 100€ for deres båd en nat i Palermo gav dem rigeligt kræfter til 3 timers sejlads længere østpå, så da vi ankom var allerede på vej væk.

IMG_9937
Siciliens nordkyst.

Vi kiggede dybere i havneinformationerne og med Vitters forhandlingsgen fik vi en fin plads til 40€ lige nord for Palermo havn. Dejlig træthed og høj stemning. Her er varmt!

 

Advertisement