Frisk vind over Korinth Bugt

IMG_1881

7. august 2015.

Hvor længe skal man være i et område, før man kan gøre sig bare en lille smule klog på hvad områdets normaler er?

I det Ioniske havde vi overvejende vindstille, meget rolige vindforhold, og vi beholdt ofte oven i købet solsejlet oppe under motorsejladserne. Så vi troede, at når vi var vest for Korinth og Meltaminen, så var det nok stille hele tiden?

IMG_1867
Verdens længste skråstagsbro forbinder Peloponnes med fastlandet. Tær kommunikation med trafikkontrollen om vores gennemsejling.

En god ven og erfaren sejler sagde, at i Korinth Bugten var der altid vestenvind. Så i går, da vi sejlede bidevind og kryds ind i Korinth Bugten, så tog et eller andet ved vinden, og den øgede til 8 – 10 m/s i middelvind. I starten var det smult vand at sejle på, men da vi kom ud i det åbne, og vinden øgede til 10 – 12 m/s i pustene, så fulgte søerne med i størrelse. Vi fik gentagne gange det 28 grader ”kolde” vand over os.

IMG_1716
En ordentlig luftstrømning og lyn ved Patras.

De seneste dage har vi oplevet tordenvejr hver aften, det ser flot ud. I går aftes tordnede det oppe bag bjergkammen, så vi så kun skyerne blive lyst kraftigt op, både sydpå, på Peloponnes, og på fastlandet nordpå.

IMG_1924

IMG_1926

Vi kom til Trizonia, en dejlig lille ø med begrænset turisme, skønt sted at være indeblæst.

IMG_1917
Kunne ikke lige have Vitters blåmalede tånegle inden for billedets beskæring.

 

IMG_0716
Havnen er gratis, og det trækker nok sådanne nogle fallerede projekter til sig. Ham her er kæntret for nogle år siden.

 

IMG_1882
Øgende vind over Korinth Bugt.

 

IMG_1879
Smukt sejlerfarvand, lunt, for meget sol.
Advertisement