The Milk Way

IMG_0781
For anker i en stille bugt på sydvest siden af Agkistri, lidt åben, men uden for mange andre……

15. august 2015

Efter Korinth lokkede “The Milk Way”, som kursen kaldes for de enorme mængder af flåder af leasingbåde, der strømmer til fra Athensområdet ned gennem Den Saroniske Golf til øerne Aigina, Poros og Hydra.

Første stop Agkistri, en fin bugt på øens sydvestside. Vitter vil nok mest huske den for en meget urolig ankerplads natten igennem med pålandsvind og vel en meter høje, krabbe søer.

IMG_2092Vi fik den næstsidste plads i Aigina, da vi ankom sidst på formiddagen. Fin plads langs ydermolen. Byen var hyggelig, omend turismen presser miljøet, i hvert fald de første 10 meter fra kajkanten. Længere oppe er der ro på, og spændende steder at opleve.

IMG_0792
Plads lige neden for sejlklubben i Aigina.
IMG_2125
Aphina templet er blandt de mere velbevarede, også hende i forgrunden.

Meget spændende var Affina-Templet højt placeret over havet. Vores første tempel siden Delfi, og en oplevelse, da de velbevarede rester nemt gav fantasien næring.

IMG_2144

IMG_2132

IMG_2181Poros var anbefalet af venner, endda Mikes bar med tilhørende gratis havneplads. Det tip virkede godt nok, indtil Mike fandt ud af, at de godt 12 meter båd kun rummede to potentielle gæster. Så han fik os af vejen og ventede på en eller flere charterbåde med syv til ti mands besætninger, forgæves!

IMG_4891
Vi kom til Poros på Maria Himmelfærdsdag, en meget høtidelig dag i Grækenland, der fejres med venner og masser af god mad og vin. Vi fik lige plads ved 22-tiden på en god fiskerestaurant. Blæksprutte, uhm!.

Poros var meget mere turisme, her i højsæsonnen. Hele havnefronten var restauranter, cafeer og gøgl. Havnen godt kaotisk med delvis dårlige fortøjringsmuligheder. Nabobåde nævnte kaosset i Hydra som langt værre, så efter en fin morgengåtur rundt i byen havde vi fået nok af “The Milk Way” og intens-turisme og så satte vi kursen nordpå og lod Hydra ligge og vente til forårsruten.

IMG_2178

 

Advertisement