Dejligt gensyn med en god ven

IMG_3787

7. oktober 2015.

Vi satte kursen mod Plomari på Lesbos sydkyst, hvor en god ven fra tiden ”før vi fik børn” har bygget sit hus. Byen er fyldt med danske arkitekter (mindst nogle håndfulde), der har etableret sig med sommerbolig. En af byens gode tavernaer gav nærmest mindelser om Arkitektskolens kantine, når rækken af danske arkitekter defilerede forbi.

Lars har lavet sig et fantastisk hus, arkitektur, beliggenhed, atmosfære. Fra terrassen i skumringen med den fantastiske udsigt, rammet ind af bygningens elementer, nød vi at snakke med Lars efter godt og vel 30 år, om livet dengang og nu som rammer om lange livsforløb. Alting har sin tid, og her dukkede alting op igen.

IMG_3767
Vi kom sejlende vest fra og så Lars’ hus dukke frem på en østvendt skråning. ”Det er huset med en stor hvid skorsten” havde Lars fortalt.

Gæstfriheden bød på overnatning, væk fra vores ”Compact Living” i båden, som Lars betegnede det. Det er altid betænkeligt at forlade sin båd i en fremmed havn, men efter konsultation hos Port Police og med en meget rolig aften rent vejrmæssigt, så vovede vi at tage mod invitationen.

Det bød på dejligt, varmt bad og en dejlig overnatning. Lige ind til kl. 03, hvor naboen fra havnen ringede og fortalte, at der stod kraftige dønninger ind i havnen. Afsted i Lars bil og så bød natten ellers på ”Compact Living”, som terninger i et raflebæger. Uden udsigt til bedre forhold måtte vi desværre forlade Lars, Plomari og Lesbos næste formiddag. Vi fik så ikke taget de fotos, som vi gerne ville, men kig her: http://www.dagbladet.no/2012/07/03/tema/hytteliv/arkitektur/klikk/bolig/22402487/

IMG_3765
Polikhnitos i den store Kallonis bugt. Fiskeren banker blæksprutten de 100 gange…….
IMG_3761
……før blæksprutten så hænges til tørre i flueskabet, for så at blive grillet om aftenen. Uhm!
Advertisement