Mere græsk idyl og et berømt hul i en klippevæg.

 

IMG_4218
Mamma her forstod at vi vendte tilbage til hendes taverna efter dejligt besøg for 10 år siden. Stort smil og kage med kaffe og Ouzo med salte sild – 2€!

21. oktober 2015.

I 1998 og 2005 besøgte vi Arki, en lille ø på Tunø-størrelse, der bestod af 3-4 tavernaer og nogle fiskere omkring en gammel betonkaj i en snæver, velbeskyttet naturhavn. I land nogle gamle huse.

IMG_4211
Vi opsøgte en rigtig dejlig taverna-oplevelse for 10 år siden, og blev ikke skuffede.

Nu er betonmolen udbygget og fornyet, der er bygget en ny færgekaj lidt væk fra betonkajen, hvor der til gengæld nu er bedre plads til fiskere og lystbåde. Arki bebos af 50 indbyggere, samt mængder af geder. Personfærger giver flere daglige forbindelser til de nærliggende større øer, og færge med biltransport øjensynligt nogle gange ugentligt. Der er opført nogle få nye boliger og nogle enkelte ferielejligheder, og et minimarked er der også blevet grundlag for.

IMG_5122
Kig over kajen fra en inspirerende frokost taverna på Arki. Græsk jazz og et lille bord berusede svenskere!
IMG_4230
Hjemad efter dejligt tavernabesøg.

Så det var et dejligt gensyn vi havde.

Videre til Patmos, Johannes-klostret og en klippegrotte med en revne i klippevæggen, hvorfra Johannes åbenbaringen lød for godt 2000 år siden.

IMG_4238
Johannesklostret højt hævet over Skala Patmos……
IMG_4248
….og kig ned til havne i Skala Patmos fra Johannes Klostret.
IMG_4273
Et meget helligt sted for de troende. Her hørte Johannes sin åbenbaring ud fra spalten i klippen. Millioner lægger hvert år sin hånd i det lille hul til højre.
IMG_4242
Patmos havn.
Advertisement