“God ferie!”

img_6235
De tog det pænt i Tirstrup, da vi mødte op med specialbagage 25 minutter før flyafgang. Det hele kom frem!

26. august 2016

Som om vi skulle på ferie? Ferie, det er noget, som arbejdsgivere giver arbejdstagere, det er hurtigt overstået og glemt, helt uforpligtende. Næe, det er squ’ ”en tilværelse”, det her, basta! vi henslæber flere måneder i astadigt tempo i, hvad der er blevet vores “alternative tilværelse”.

“Alternativet”. Ja, til elskede børn, svigerbørn, børnebørn, anden familie og rigtig mange gode venner. Og til opvaskemaskiner og vaskemaskiner, fuld ståhøjde, brusebade og rindende vand i uanede mængder, for slet ikke at tale om adgang til ubegrænset el og data, som får fruens facebook og børnenes spillemaskiner til at gløde, imens jeg læser alle de faglige, maritime artikler m.v. i Ekstrabladet på side 9!

47 kilo indchecket bagage med badestige, store solceller, toiletafløbsslange og meget andet kom gennem special check-in tidligt den morgen i Tirstrups endnu ikke nedlagte lufthavn. Desuden vel 25 kg. håndbagage incl. ny Garmin kortplotter, da den gamle ikke længere synes om Middelhavets blå vand.

“Ferien” fortsatte på Koupertoris støvede boatyard på Salamina. I langt flere graders varme, end arbejdstilsynet ville synes om, monterede vi nyt skylight, søvandsventil ved toiletudløb skiftedes og den der elektroniske dims med de mange ledninger blev afløst af en ny GPS-kortplotter med mange flere ledninger.

img_6245
En almindelig formiddag sidder der 5 – 7 mand på værftets “kontor”. En eller to søsætninger dagligt er nok til at holde alle i gang. Her Dimitris på søsætningsvognen.

En skønne morgen blev “Bare Lykke” forsigtigt løftet ned i sit rette element, og kort tid senere sejlede vi for fulde sejl og ny kortplotter over den Argosaroniske Golf, nu med selvstyrerens sikre styring mod waypoints, så vi næsten ikke længere behøver at være om bord selv.

Advertisement