Fem gange i Grækenland på et års tid.

img_6241
Morgengåtur og motion i 28 graders varme med udsigt over Salamina.

31. august 2016.

I bussen fra Athens lufthavn til havnen i Piraeus var vores nysgerrighed måske lidt anderledes, end første gang vi kom. De umiddelbare indtryk er jo de samme, men nu er det umiddelbare jo set. Fortroligheden er des større, og opmærksomheden får andre muligheder.

Bag den umiddelbare første facaderække i Piraeus gav vi nu vores nysgerrighed lidt løsere tøjler under vores nye korte ophold inden Salamina-færgen sejlede. Fandt markeder og en fiskehandler, hvor mændene fægtede med sværdfiske-sværd. Dejligt at være næsten fremme, men også så trætte, at vi vidste at det var for tidligt at slappe af med ”et halvt kilo vin”, for så ville vi straks falde i søvn.

Salamina er absolut ikke-turistet. En ø-forstad til Athen med 40.000 indbyggere, hvor en armada af færger dagligt bringer folk frem og tilbage på og fra arbejde. En spændende, hyggeligt og nærmest smuk by på øen. Bådmekanikeren fortalte om prisniveauet, at hvis en T-shirt koster 1€ på Salamina, så koster den 10€ i Athen. Det tiltrækker folk til Salamina, så nu koster et hjem 100.000€. Alt for dyrt, så om natten sover han i hans bådudstyrsforretning ved værftet.

Advertisement