Heldigvis modstrøm, strømsø og meget snævert indløb!

Floden Acheron er formodentlig den græske mytologis Styx, men her blev de døde sejlet over til Hades dødsrige. I dag ser det smukt og imponerende ud, på begge sider af floden.

11 april 2017

Vores mål var at komme lidt nord på, for et af de mulige mål for i år er Kroatien og måske helt op i bunden af Adriaterhavet til Venedig.

Fra den søvnige indlandsby Vonitsa sejlede vi ud af indsøen Golf of Ambrakia, let vind, selvstyrer. Ude af golfen sejlede vi nord på, berusende fornemmelse at have rigtigt, blåt, blåt hav under kølen på “Bare Lykke” igen og gyngende, usikker grund under fødderne. Solen skinnede om kap med de øvrige herligheder, skøn sejlads.

Vi havde dumdristigt sat krusen mod floden Acheron, oldtidens flod Styx, der leder lige lukt til Hades rige, dødsriget. Dybderne i Acheron, ifølge søkortet, efterlod nu et lønligt håb om en grundstødning, før det ville gå så galt, men man ved jo aldrig!

Ved indsejlingen viste anløbet sig meget snævert med skarpe klipper på begge sider, og øjensynlig helt uden mulighed for at fortryde og vende om. Betydelig modstrøm og krap strømsø i den tiltagende, stærke pålandsvind fik os til at opgive hensigten. Eller var det de højere magter…..?

Så blev det Pargas lille fiskerihavn i Voltos.

Den lille fiskerihavns katte mjavede os godmorgen, og håbede på lidt mad.

Dagen efter kørte vi i lejet bil hen til floden og riget.

Acherons udløb, ca. 15 – 20 meter bred flodmunding, med 3 – 4 meters dybde de første par hundrede meter, og derefter smalt og lavt.

 

Øverst: Vitter på vej gennem porten til Hades dødsrige i Nekromanteion. Midterst: Tomten i Nekromanteion, Vitter på vej op. Nederst: Vitter overvejer at returnere til vores verden. Det gjorde hun heldigvis!

 

Man behøver ikke at tage færgen med Charon over Acheron, man kan faktisk gå, omend med lidt besvær!

 

Acherons udspring er også naturmæssigt en stor oplevelse. De sidste kilometer til udspringet går man i koldt vand mellem klippesider, nogle steder skal man svømme. Vi stoppede her. Bemærk selfie-bevægelsen er kommet til os med GoPro!!!!
Sluttede vores køretur af i Ioannina, hovedby i Epiros, nordvestligste, bjergrige Grækenland. Lang historie med konflikt mellem kulturer, så sent som efter 2. verdenskrig opgør mellem frihedsbevægelserne ELAS (kommunister) og EDES (royalister). Royalisterne vandt og regionens kommunister blev straffet med begrænset udvikling helt op til 1980’erne.
Advertisement