I Kea og græsk pinse.

IMG_2250
Den er ikke billig, heller ikke i drift.

18. juni 2016

Vi havde læst, at Kea bliver flittigt brugt som feriested og udflugtsmål for athenienserne, men nok ikke lige forstået, hvad det betyder for en ellers isoleret kykladeø.

Det er græsk pinse, og der er ekstra fridag mandag, og så er øen fyldt, bogstaveligt talt er der fuldt booket.

Havnemesteren bød os velkommen og sagde, at vi nok skulle rykke 10-20 cm tættere sammen med nabobåden, for senere kom der et par både mere og fortøjede. Vi synes det var noget pjat, for der var vel 30 meter helt ledig kaj.

IMG_2253
Så fyldes der op!

Men så kom der et par både mere, skal vi love for. Tre nærmest færger fortøjede med hækken ind til den lave kaj, 30 meter lange, 10 meter høje og bredde. Mandskaberne ilede rundt og snakkede i headsæt med hinanden, for ingen kunne se eller høre; den ene ”færge” med waterjets og den lød nærmest som en turbinebåd. Agterpartiet åbnedes hydraulisk og en hel garage kom til syne, bl.a. med en vel 30 fods helplanende kabinebåd. Vel fastgjort lukkedes ”garageporten” og mandskabet begyndte at polere, så saltvandet fra sejlturens strabadser blev erstattet af en blankpoleret bådoverflade.

Det var da godt vi rykkedede de 10 – 20 cm tættere sammen!

Nogen tid efter kom ’sejlerne’ (ikke mandskabet) til syne, og henrykkelsen var høj, da de kvindelige medlemmer af selskabet opdagede en lille, men heldigvis meget dyr kjoleforretning lige over for.

Vi ligger få meter fra samme kjoleforretning, men ”i Kea-priserne” passer bare ikke til 42 fods sejlbåde! (det er der ikke meget IKEA over…..)

Så det er ind til videre hvad pinsefejringen her tæt på fastlandet har budt på som parallel til Kalymnos Påske-fejring: Kirkerne er skiftet ud med kjoleforretninger!

IMG_2252
Konen nede i hjørnet ser utilfreds ud. De snakker græsk, måske bebrejder hun manden (med ryggen til): “Du sagde, at din var den største!”
Advertisement