Grækenland har det, MÅSKE, lidt bedre

Taverna-gen-besøg i Prevezas smalle stræder.

8. april 2017

Vi har så godt som ikke set noget som helst nybyggeri her i Grækenland. Nu på tredje sæson i dette dejlige land har vi så set bygningsarbejdere i gang med at opføre huse. Langsomt, betonstøbning på stedet med forskalling og det hele. Byggeri er ofte tegn på tro på fremtiden.

I juli 2015 var der lange køer uden for bankerne for at få lov til at hæve de daglige 50€ af egne, opsparede penge. Nu er køerne rykket inden for i banken, og der er opsat lænestole i rækker. Vi skulle betale vores 50€ “skat” for at sejle i det græske, nyt DKPA-bevis.

I Preveza så husene lidt bedre velholdte ud. Nogle nymalede og anarkiet med rod og affald grænsede nu til en smule struktur og orden. Eller har vi blot vænnet os til herlighederne.

Måske lever nogle grækere af at klippe hinanden? Jeg kastede 10€ og min hår- og skægpragt ind i den ca. 75-åriges salon og afbrød den lokale mandeklubs daglige konstatering af verdenssituationen. Nu er jeg sommerklippet og den gamle frisør 10€ rigere.

Yannis, “taxa” chaufføren i Athen, fortalte med sin egen IT-uddannede søn som eksempel, at lønninger for mange er halveret de seneste år. Den indenlandske efterspørgsel reduceres væsenligt, primært områder med udenlandske turister kan håbe på en god sommer, økonomisk set.

Så det er med et stort MÅSKE.

Birgit er den seneste af den godt og vel håndfuld af de sødeste danske piger vi har mødt, som har forelsket sig, ikke bare i Grækenland, men også i en sød græsk mand. Som jo også prinsesse dronning Anna Maria gjorde det. Her med datter Maria og barnebarn (svært græsk navn). Også her i Ries og Stens båd et dejligt bekendskab med en spændende blanding mellem græsk og dansk.

 

Byggeboomet er også nået Paxos!
Advertisement