Grækenland så småt i kølvandet.

“Kongeplads” i havnen i Gaios på Paxos, internet og servering på kajen.

18. april 2016

Nu er det knap to år siden vi sejlede ind mod Corfus kyst og siden har vi sejlet i græske farvande. Her fra Corfu er det planen at sejle nordpå til Albanien, Montenegro og Kroatien. Turen hjemad fra Adriaterhavet bringer os nok ikke til Grækenland igen. Derfor er der tegn på, at vi er ved at sejle dette skønne land og dets utrolige dejlige befolkning i kølvandet.

Lakka på Paxos er en af stjernerne i vores græske oplevelsesindeks, så den skønne ø og bugt skulle vi lige gense. Knap 18 grader varmt vand i bugten ved Lakka her først i april, skønt badevand. Sidst vi var her kunne vi næsten gå fra ankerligger til ankerligger hen over bugten. Nu er vi tre både.

Vi husker begejstringen, da vi lagde ind i Palaiokastrita, oplevede det første af Grækenland, så farven på havet, badede og nød det. Og den følelse er der faktisk endnu.

Dejligt få i havnen i Gaios, der er en perle af en græsk by, ikke mindst på denne årstid.

”Her må vi tilbage igen!” tænker vi reflektorisk, og det lykkes måske nok også. Når vi sejler herfra i “Bare Lykke” ville det nu overraske, hvis vi på egen køl lige kommer forbi igen.

Nu går det så nord på, ikke hjemad, til nye oplevelser.

“Der har vi jo mine danske venner” udbrød den græske dynesælger i Kerkyra spontant, da vi gensås nu to år senere. “Kan du kende os?”. “Ja, jeg har jo fulgt med på skærmen (hjemmesiden)”. Tidligere lokal mand for danske rejsebureauer, og kender Aarhus gennem Aarhus Charter.

Vejrudsigten lader os nu ikke slippe herfra lige med det første, lover stærke vinde, overvejende nordvestlige de næste 4 – 5 dage, så vi bliver her lidt endnu.

Open Skirons vejrmelding for de kommende dage. Vi ligger nede i det højre hjørne og skal op mod det modsatte hjørne. Symbolerne betyder modvind 10 – 17 m/s!
På en køretur rundt på Korfu (inden vi sagde helt farvel til Grækenland) skulle vi naturligvis op og nyde udsigten fra øens højeste punkt. “Flot ikke!” med armene over kors.

På en bjergtaverne fik vi først Påskens obligatoriske røde æg, der er den mest populære farve for æggene, fordi den røde farve er forbundet med fortællinger om Jesu opstandelse. Så smagte de mere jordbundne vinbjergsnegle alligevel mere ‘himmelsk’! Pragtfuld græsk bjergfrokost, som vi også foråd os i.
Dronning Anna Marias og kong Konstantins tidligere sommerresidens på Korfu “Mon Repos”. Her skulle de efter sigende have betragtet det græske fastland fra. Staten ‘overtog’ det, men måtte senere betale erstatning. Nu forfalder det.
Grækenland i kølvandet blev suppleret af den sjældne munkesæl, der helt synligt troede at “Bare Lykke” var en fiskerbåd.
Advertisement